< Terug naar het overzicht


NLdoet bij De Waalboog: vb&t VvE Diensten en SLIM Beheer zetten de bloemetjes buiten!


Wat een geslaagde dag was NLdoet bij De Waalboog! Een mooie lentedag waarop de medewerkers van vb&t VvE Diensten en SLIM Beheer,
 flink de handen uit de mouwen hebben gestoken en dus veel klussen hebben geklaard.vb&t VvE Diensten is een toonaangevende speler op het gebied van totaalbeheer van Vereniging van Eigenaars uit Eindhoven. Zij hebben letterlijk de bloemetjes buiten gezet door ook nog eens € 500,- te doneren voor de aanschaf van bloemen en planten! Pauline ter Horst, medewerker van vb&t VvE Diensten en SLIM Beheer, vertelt enthousiast over deze dag: 

“Op vrijdag 9 maart was het zover. NLdoet gaat van start en vb&t VvE Diensten en SLIM Beheer gaan de bewoners van De Waalboog een onvergetelijke dag bezorgen. Vanuit het hele land stapten meer dan vijftig collega’s al vroeg in de ochtend in de auto richting Nijmegen. Toen we rond half tien aankwamen, werden we verwelkomd met koffie en heerlijk gebak. Een goed begin! We werden hartelijk toegesproken en voor elke klus was een medewerker van De Waalboog contactpersoon om ons wegwijs te maken, waar we moesten zijn en wat er van ons verwacht werd. Van tevoren hadden we al aangegeven waar we ons voor wilden inzetten, zodat alle taken mooi verdeeld waren. 

Een financiële gift, vrij te besteden, vanuit onze organisatie is in dankbaarheid ontvangen en ingezet om alle terrassen te voorzien van mooie bloemetjes. Nadat we eerst met z’n allen op de foto zijn gegaan, gingen we uiteen om aan onze klus te beginnen. Er is veel werk verzet! Terrassen zijn geveegd en de tuinstoelen/-banken zijn schoongemaakt. Daarnaast zijn de tuinen gedaan en bloembakken gevuld met vrolijke plantjes. Laat de lente maar komen, de bewoners kunnen dan heerlijk naar buiten en genieten van de zon en de bloemen. Het was sowieso mooi weer die vrijdag, dus hebben deelnemers samen met bewoners een flinke wandeling gemaakt in de omgeving. En natuurlijk werd ook het bekende spel Bingo gespeeld. De stemming zat er goed in en iedereen deed leuk mee. 

Tussen de middag stond er voor alle vrijwilligers een lunch klaar, verzorgd door De Waalboog. Even een rustpauze en daarna weer aan de slag! Op afdeling de Pimpelmees, locatie Joachim en Anna, hebben we met de bewoners en vrijwilligers een high tea gemaakt. Rond de tafel in de huiskamer hebben we met elkaar brood gesmeerd voor de sandwiches en appels geschild voor de appeltaart. Rond het middaguur werd de tafel gedekt en voorzien van het mooie boerenbont-servies. Het was een uitgebreide en feestelijke high tea met salade, sandwiches, gevulde eieren, hartige taart, muffins, zalmwraps en nog meer. De bewoners (en wij) hebben genoten van al het heerlijks dat op tafel stond. De appeltaart hebben we bewaard voor in de middag bij de koffie of thee, die ging er echt niet meer bij in! Verder zijn er die dag nog plantenbakken gemaakt, is er een schuur opgeknapt, een schutting geplaatst en een rookplaats gemaakt. 

We hebben doorgewerkt tot half vier en nog even nagepraat en wat gedronken. Al met al een mooie en gezellige dag waarbij we samen de handen uit te mouwen hebben gestoken bij deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. Wij hebben het erg leuk gevonden en we hopen dat De Waalboog ook terug kan kijken op een mooie en dankbare dag!”

Grote dank

Namens De Waalboog en al haar bewoners willen we alle geweldige vrijwilligers van vb&t VvE Diensten en SLIM Beheer ontzettend bedanken voor deze dag en de donatie. Ook dank aan bloemisterij het Molentje voor het sponsoren van alle vaste planten. 

Iets voor u?
Zou vrijwilligerswerk bij De Waalboog ook iets voor u zijn of kent u mensen voor wie dit iets kan zijn? Kijk dan eens op onze website of neem vrijblijvend contact op met onze coördinator vrijwilligerswerk Marian Zweers, 024 - 322 82 64 of m.zweers@waalboog.nl.

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >