< Terug naar het overzicht


NL Doet goed bij De Waalboog!

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart was het NL Doet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds. Binnen de verpleeg- en woonzorgcentra van De Waalboog werd daar op maar liefst vier locaties actief aan meegedaan. Tientallen vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken om het de veelal kwetsbare ouderen meer naar de zin te maken en hun woon- en leefomgeving nog wat prettiger te maken.

Joachim en Anna
Bij Joachim en Anna, Specialistisch Zorg- en Behandelcentrum kwam de Nijmeegse verzekeringsmaatschappij Bovemij met maar liefst 27 medewerkers om een grote schoonmaak te houden rondom het gebouw. Zij hebben de terrassen schoon gespoten en het tuinmeubilair afgenomen en naar buiten gebracht. Ook hebben zij het geitenverblijf opgeknapt. De algemene directeur van Bovemij hielp ook actief mee. Hij nam het groenste terras voor zijn rekening met de hogedrukspuit. Als mooi slotstuk konden de afdelingen fraaie beplante bloembakken voor de terrassen in ontvangst nemen van Bovemij. Een zeer gewaardeerd geschenk!

De Honinghoeve
Bij Woonzorgcentrum De Honinghoeve waren een aantal dames van Muslima Matters langsgekomen. Zij hebben bij verschillende afdelingen van Kleinschalig Wonen geholpen met de voorjaarsschoonmaak en heerlijke appeltaarten gebakken samen met bewoners. Het was een gezellige en ongedwongen sfeer. En volgens de dames zelf: de beste manier om je zaterdag door te brengen! 

Nijevelt
Bij woonzorgcentrum Nijevelt hebben vrijwilligers een tuinbankje schoonmaken en gebeitst. Binnen hebben vrijwilligers appelflappen gebakken voor de bewoners en samen met hen een lekker wandelingetje gemaakt. Daarbij was er ruim de gelegenheid voor een persoonlijk gesprek tussen de vrijwilligers en bewoners. Zo ontstonden er mooie contacten. Een aantal vrijwilligers heeft aangegeven nog eens terug te komen om met bewoners te wandelen. 


St. Jozefklooster
Ook bij het St. Jozefklooster was een clubje vrijwilligers actief. Daar hebben ze aan een houten terrasoverkapping gewerkt, zodat bewoners wat beschutter buiten kunnen genieten van hun uitzicht op de tuin. Dit monumentale pand wordt namelijk omringd door een prachtig groot landschapspark.

Al met al waren het prachtige zonnige dagen, die zowel door de vrijwilligers als door de bewoners heel positief zijn ervaren.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >