< Terug naar het overzicht


Nieuwe eigenaar voor verschillende panden Waalboog

Sinds 1 april 2019 hebben een aantal panden van De Waalboog een nieuwe eigenaar gekregen. De Nijmeegse vastgoedonderneming Cevelum Beheer BV heeft de hoogbouw van Nijevelt, Villa Villandry en de aanleunwoningen van De Honinghoeve aan de Fanfarestraat nu in eigendom.

Eerder dit jaar heeft het St. Jozefklooster ook al een nieuwe eigenaar gekregen: NVC, een samenwerking tussen enkele grote Nijmeegse vastgoedpartijen. De Waalboog doet afstand van deze panden omdat ze met de investeringsmogelijkheden van De Waalboog mede door de ouderdom en de structuur niet geschikt te maken zijn voor hedendaagse en toekomstige zorg. Ook wil De Waalboog vooral een zorgorganisatie zijn en niet een vastgoedonderneming. Vanuit dat perspectief past het ook om niet alle gebouwen in eigendom te hebben maar ook capaciteit te huren. Zo kunnen we flexibeler inspelen op ontwikkelingen in de markt. Het voordeel is dat grote onderhoudskosten nu niet langer voor rekening zijn van De Waalboog, maar voor de verhuurder. Hierdoor kunnen wij ons richten op onze kerntaak en dat is het leveren van zorg. Vanuit de maatschappelijke bestemming van de panden kijkt De Waalboog met de nieuwe eigenaren mee om eventueel in de toekomst ouderenzorg terug te laten komen op deze locaties. Hiervoor ontwikkelen de nieuwe eigenaren de komende jaren plannen, waarbij ook De Waalboog zal meedenken.

Voorlopig blijven wonen door terug huren
De Waalboog blijft zowel de Hoogbouw van Nijevelt als het St. Jozefklooster in ieder geval nog drie jaar terug huren. Bewoners kunnen er nog gewoon blijven wonen. In die tussenliggende tijd wil De Waalboog op andere plekken in de stad nieuwe locaties in gebruik nemen. Hiervoor werken we samen met woningcorporaties, vastgoedondernemingen en de gemeente Nijmegen. Zo willen we het mede mogelijk maken dat inwoners van Nijmegen in hun eigen wijk oud kunnen worden met passende woon- en zorgvoorzieningen. De bewoners van de hoogbouw van Nijevelt en het St. Jozefklooster kunnen te zijner tijd gebruik maken van dat nieuwe woningaanbod voor een passend vervolg van hun leven. In de Villa Villandry is momenteel de dagbehandeling voor ouderen met dementie gehuisvest. Hiervoor verkennen we nog verschillende mogelijkheden om dit aanbod op een andere plek in de stad voort te zetten.

Toekomstig wonen bij De Waalboog
Deze ontwikkeling komt voort uit het Strategisch Vastgoedplan van de Waalboog, waarin we beschreven hebben hoe we om willen gaan met onze gebouwen. Meer hierover leest u op: www.waalboog.nl/toekomstwonen

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >