< Terug naar het overzicht


Neva-ensemble uit Sint Petersburg geeft optreden in Joachim en Anna

Neva-ensemble uit Sint Petersburg geeft optreden in Joachim en Anna

Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble geeft een gratis concert voor bewoners en overige gasten binnen en buiten De Waalboog in de kapel van Joachim en Anna (Groesbeekseweg 327, Nijmegen) op zaterdag 23 december van 14.30 – 15.20 uur.

Van begin december tot half januari verzorgen zij wederom een groot aantal optredens door heel Nederland.

Het Russische kleinkoor, (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten.Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocaleprestaties.

Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringenen –dienstenmet liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. En wij zijn blij dat we hen mogen verwelkomen in Joachim en Anna.
Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen.Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media aandacht. Op zowel radio als televisieis door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.

De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.

Voor meer informatie
Valerya Matigulina
Telefoon: 072-5128555 

www.neva-ensemble.narod.ru

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >