< Terug naar het overzicht


Netwerk 100: de oudere aan het stuur!

De Waalboog is actief in het Netwerk 100. Op 14 juni organiseerde netwerk 100 een kennisbijeenkomst over wat de ouderen verwacht van zorg. Pittige discussies volgden. De oudere wenst sturing te geven aan het eigen leven. Hoe kunnen professionals en organisaties hierin goed handelen.
Bekijk hier een filmpje van een enthousiaste groep mensen, met een (zelf) kritische blik (https://vimeo.com/172084090).

 

Jan Festen zet de toon op deze middag: ‘Mijn pleidooi aan u is: "denk niet te weten wat ik heb, maar vráág wat ik nodig heb".Bestuurders (Anja van Baardewijk, Dick Herfst) delen hun visie. Els Huisarts Els van der Put: hoe zorg ik elke dag voor zodanig goed contact en brede blik zodat de oudere echt meer het stuur in handen krijgt?
Aan de gesprekstafels gaat het over vaders en moeders en buren en cliënten. Over dilemma’s in het dagelijks werk. En op verschillende (beleids-)niveaus. De conclusies: we willen echt (leren!) luisteren naar de ouderen. Stil staan. Een goed gesprek voeren. Goede informatie geven, zodat de oudere een eigen keuze kan maken. Professionals willen zelf in gesprek met de cliëntenraad. Ze willen ruimte voor de morele dilemma’s en de complexe vragen. Ouderen geven aan dat ook zij een rol hebben: actief in de wijk, omzien naar elkaar. Samen zijn ze sterker in het gesprek met de organisaties. Voor een uitgebreid verslag kunt u een mail sturen naar netwerk100@radboudumc.nl

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >