< Terug naar het overzicht


Meer aandacht en gezelligheid door extra woonassistenten

De Waalboog zet extra woonassistenten in op alle locaties om meer aandacht te kunnen geven aan de bewoners. ‘Dit kunnen we doen door de extra gelden die de overheid voor de ouderenzorg beschikbaar heeft gesteld voor de liefdevolle zorg’, vertelt Toos Smulders, manager Wonen en Zorg.

‘Zorgmedewerkers staan over het algemeen onder flinke tijdsdruk om hun zorgtaken bij alle bewoners uit te kunnen voeren’, vervolgt Toos Smulders. ‘Er is bijna structureel sprake van vacatures in de zorg. Veel tijd voor een praatje of wat extra’s is er daardoor niet.  Dat betekent dat we meer zijn gaan kijken naar taken die ook door anderen kunnen worden uitgevoerd. Zo zijn we op de functie van woonassistent gekomen.’

Gezelligheid en begeleiding
De woonassistent is aanwezig in de woonkamer en zorgt daar naast toezicht ook voor extra gezelligheid in de woonkamer met de mensen die er aanwezig zijn. Verder begeleidt hij of zij bij de maaltijden en ook het bereiden  van deze maaltijden. Tot slot verricht hij of zij lichte schoonmaakwerkzaamheden. De woonassistent wordt een onderdeel van het team.
Door de reorganisatie binnen de facilitaire dienst is het in de toekomst mogelijk om een aantal medewerkers, nu nog werkzaam binnen deze dienst, een nieuwe functie te geven als woonassistent op een afdeling.  Zover zijn we nog niet, maar vooruitlopend hierop hebben we wel al een aantal medewerkers de kans gegeven om alvast ervaring op te gaan doen in deze nieuwe functie.

Er gebeurt weer wat
De eerste ervaringen zijn al heel positief. We zien dat het leven op de afdelingen weer wat meer tot bloei komt. Daar genieten de bewoners erg van. Ook familie is blij met deze ontwikkeling. ‘Nu kan ik makkelijker even met een medewerker praten en heb ik niet het gevoel dat ik hem of haar ophoudt in het werk.’

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >