< Terug naar het overzicht


Kunstenares Iris van Valkenhoef maakt wensboom

Kunstenares Iris van Valkenhoef heeft een prachtige wensboom geschilderd in locatie Nijevelt. Het initiatief komt van Wendeline Roest-Lovers, verzorgende in woonzorgcentrum Nijevelt. De kale muur in de laagbouw van Nijevelt kon wel kleur gebruiken. In een brainstormsessie ontstond het idee om een wensboom te realiseren.

Kunstenares Iris van Valkenhoef is door Wendeline benaderd en zij zei volmondig ja op dit prachtige initiatief. Iris is gespecialiseerd in muurschilderingen. De natuur is haar grootste inspiratiebron en dat is te zien in haar werk.
Iris: “De schildering zorgt dat de kale muur een ander perspectief krijgt. Het verbindt mensen en de verschillende woonvormen met elkaar. Zodra je de ruimte binnenkomt wordt je aandacht getrokken tot de enorme kleurrijke wensboom. Hopelijk komt er nog een bankje bij de boom te staan zodat zij elkaar kunnen ontmoeten, een praatje kunnen maken of een wens kunnen bedenken.”

De bedoeling is dat bewoners hun wensen, groot of klein in kunnen dienen. Deze wensen worden ‘in’ de boom gehangen. Alle wensen zijn welkom. Dit kan zijn van  ‘een keer  met mijn partner uit eten’ tot ‘slapen onder de sterren’ of ‘op vakantie’. Met de zorgmedewerkers proberen we deze wensen in vervulling te laten gaan.

Meer informatie over Iris van Valkenhoef kunt u vinden op www.irisvanvalkenhoef.nl

  

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >