< Terug naar het overzicht


Joachim en Anna 50 jaar

Al vijftig jaar is Joachim en Anna een begrip in Nijmegen en omstreken als het gaat om de zorg voor ouderen en dementerende mensen. Een halve eeuw, waarin de zorgontwikkelingen een enorme vlucht hebben genomen. Van de zusters van weleer, naar de breed opgeleide medewerkers. Vanuit multidisciplinaire zorgteams bieden wij hier specialistische zorg aan verschillende groepen kwetsbare ouderen. Wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek, samen met een breed opleidingsprogramma hebben de zorg verbeterd. En technische innovaties ondersteunen op steeds meer plekken in het zorgproces.

Vandaag is het precies 50 jaar geleden dat Joachim en Anna een feit was, een samenvoeging van het Nijmeegse Huize Sint Joachim en Huize Sint Anna uit Venray. Joachim en Anna werd eerst gehuisvest naast het statige pand van voormalig Huize Sint Anna aan de Groesbeekseweg. Sinds 1999 maakt Joachim en Anna onderdeel uit van de Nijmeegse zorgorganisatie De Waalboog. Enkele jaren geleden werd het verpleeghuis omgedoopt tot Specialistisch Zorg- en Behandelcentrum. Hier biedt het specialistische zorg aan kwetsbare ouderen, zoals complexe dementiezorg voor jonge én oude mensen met dementie, zorg voor mensen met een dubbele zorgvraag én psychiatrische aandoeningen en zorg in de laatste fase van het leven in hospice De Linde.

Viering
Vandaag vieren we dit jubileum met een gezellige muzikale middag voor de bewoners en medewerkers in de centrale hal, met een lekker hapje en drankje. Speciaal voor het vijftigjarig bestaan is in de hal een vitrine ingericht met historische verpleegmaterialen. Ook is er een expositie met foto’s van vroeger en nu.

Ambities
Dat Joachim en Anna niet stilstaat, hebben we de afgelopen vijftig jaar wel bewezen. Ook nu hebben we ambities voor verdere verbeteringen. Verbeteringen van de zorg én verbeteringen van de organisatie. Dit alles om zorg te bieden in een prettige leefomgeving die aansluit bij de wensen van de bewoners: zo thuis als maar kan! Samen met mantelzorgers, vrijwilligers en de professionals wordt deze zorg geboden. 

     

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >