< Terug naar het overzicht


Jan Stoopprijs voor specialist ouderengeneeskunde Anne van der Zon

Anne van der Zon won op 29 november de Jan Stoopprijs voor haar onderzoek naar de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners met dementie. Anne werkt als specialist ouderengeneeskunde bij De Waalboog.

De Jan Stoopprijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens het najaarscongres van Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde. De prijs is bedoeld om jonge specialisten ouderengeneeskunde te stimuleren hun wetenschappelijk onderzoek ook daadwerkelijk te publiceren.  

Onderzoek

Anne kreeg de prijs voor haar wetenschappelijk artikel over de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners met dementie. Ze ontdekte dat de kwaliteit van leven in de negen onderzochte verpleeghuizen op zes gebieden verbeterde, maar juist verslechterde als het ging om ‘Positief affect’, ‘Sociale relaties’ en ‘Iets om handen hebben’. Het onderzoek laat zien dat het belangrijk is om achteruitgang  van de kwaliteit van leven te herkennen, en daar vervolgens ook naar te handelen.

Meer informatie

Het volledige onderzoek is gepubliceerd in The American Journal of Geriatric Psychiatry. Een korte beschrijving is te vinden op de website van De Waalboog. Meer weten over het onderzoek? Neem contact op met Anne van der Zon via LinkedIn

Nieuws

Stemmen 23 mei 2019

Op 23 mei 2019 vinden de Europese verkiezingen plaats. Combineer het stemmen voor de verkiezingen...

Lees meer >


De buurtexpeditie, een feestelijke ontdekkingstocht door de wijk

Speciaal voor onze bewoners van woonzorgcentrum De Honinghoeve en de omliggende wijk organis...

Lees meer >