< Terug naar het overzicht


Inspectie positief over onverwacht bezoek Nijevelt

Op 15 augustus heeft de locatie Nijevelt onverwachts de Inspectie voor Gezondheidszorg op bezoek gehad. Dit bezoek was een steekproef en stond in het teken van Infectiepreventie en antibioticabeleid. De inspectie was erg positief over de uitvoering van infectiepreventie en had een positieve indruk van de locatie.

Positief, betrokken en bevlogen
Het bezoek kondigde de inspectie pas één dag van te voren aan. Tijdens hun bezoek hebben de inspecteurs meerdere mensen gesproken en twee afdelingen bezocht. Drie medewerkers hebben het bezoek op de afdelingen begeleid. Aan het einde van de middag hebben ze een korte terugkoppeling gegeven en daarin gaven ze het volgende aan:

  • Ze hadden een zeer positieve indruk gekregen;
  • Ze hadden zeer betrokken en bevlogen medewerkers gezien en gesproken;
  • Ze hadden een goed beeld van onze actieve Infectiepreventiecommissie;
  • Ze vonden de locatie zeer gastvrij.

Aandachtspunten
Naast deze positieve bevindingen hadden ze nog enkele aandachtpunten waar we mee aan de slag kunnen. Zo adviseert de inspectie om extra aandacht te hebben voor de ingebruikname van een nieuw desinfectiemiddel. De Waalboog heeft namelijk  sinds kort een nieuw reinigings- en desinfectiemiddel om op een effectieve en gebruiksvriendelijkere manier de verspreiding van micro-organismen te voorkomen. Met de adviezen en aandachtspunten uit het inspectierapport gaat De Waalboog komende weken aan de slag. 

 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >