< Terug naar het overzicht


Historisch hout voor hospice

Hospice De Linde, onderdeel van verpleeghuis Joachim en Anna, heeft een bijzondere tuinbank in ontvangst mogen nemen van Stadsboom. Een bank met Nijmeegse historie, want het hout is afkomstig van de oude hulppijlers die rond 1935 gebruikt zijn bij de bouw van de Waalbrug.

Stadsboom is een maatschappelijke Nijmeegse organisatie die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid biedt een vak te leren. Ze maken bijzondere houten objecten van Nijmeegs hout. Hout met een verhaal. Eerder dit jaar bedacht Stadsboom een actie om een tuinbank van bijzonder hout te doneren voor een Nijmeegse maatschappelijke organisatie. Uit de achttien inzendingen kwam het hospice van Joachim en Anna als gelukkige uit de bus. Bij het hospice verblijven mensen in de laatste fase van hun leven. Zij krijgen hier op persoonlijke wijze palliatieve terminale zorg.

 

 

Cirkel weer rond
Het verhaal van de tuinbank voor Hospice de Linde is het verhaal van de bouw van de oude Waalbrug. Bewoonster mevrouw Geerts-Toonen mocht namens de bewoners van de afdelingen Eik en Linde de bank in ontvangst nemen samen met bestuurder Toke Piket. ‘Ik was in 1936 nog bij de officiële opening van de Waalbrug. De koningin kwam zelfs nog langs. En nu ben ik hier bij Joachim en Anna en komen deze pijlers ook weer bij mij. Zo is de cirkel weer rond. Ik vind het prachtig!’ De tuinbank heeft een mooie plek in de omsloten tuin gekregen, waar bewoners en bezoekers er gebruik van kunnen maken. 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >