< Terug naar het overzicht


Het verpleeghuis is het einde!

Binnenkort verschijnt het boek: 'Het verpleeghuis is het einde'. Het verpleeghuis komt regelmatig in het nieuws, maar de mensen die er wonen, komen zelden aan het woord. Dáár willen Freya Angenent en Lauke Bisschops – beide arts in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde ­– met dit boek wat aan veranderen. Ze lieten de bewoners, waaronder een bewoner van Joachim en Anna, in hun eigen woorden vertellen hoe het leven er nou écht uitziet in het verpleeghuis. Ook wordt de lezer door een beeldverhaal meegenomen in de wereld van het verpleeghuis.

En niet alleen bewoners komen aan het woord, ook ook artsen, waaronder een arts van De Waalboog, vertellen over hun liefde voor het vak en hun toekomstvisie voor de langdurige zorg. 

Hugo Borst en Carin Graemers schrijven het voorwoord voor dit boek. Omdat het doel van beide partijen dezelfde is; ons sterk maken voor de zorg van kwetsbare ouderen in verpleeghuizen. Leuk om te weten is dat één van de auteurs, Freya Angenent, een deel van haar opleiding bij De Waalboog heeft gevolgd. In oktober komt ze terug voor het vervolg! 

Fototentoonstelling
Voor het boek zijn prachtige foto's gemaakt. In oktober wordt een deel van deze foto's tentoongesteld bij De Waalboog.

Voor meer informatie over dit bijzondere boek kijkt u op de website Het verpleeghuis is het einde.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >