< Terug naar het overzicht


GOUDmantel Inspiratiegids voor en door mantelzorgers

In het GOUDmantel-project wordt waardevolle kennis en ervaring van (oud) mantelzorgers opgehaald zodat het gedeeld kan worden met anderen. Er is een inspiratiegids  beschikbaar waar deze creatieve ideeën van mantelzorgers en oud mantelzorgers in beschreven staan. Het delen van deze ervaringen en kennis kan voor anderen ondersteunend zijn en inspiratie bieden in de mantelzorg voor hun dierbare.

Mantelzorgers doen tijdens de zorg voor hun naaste veel kennis en ervaring op. Deze waardevolle expertise blijft na het overlijden van de naaste vaak onbenut. Terwijl zij juist andere mantelzorgers zouden kunnen helpen. Dit is ook de insteek van het GOUDmantel-project: gebruik maken van de unieke rol van oud-mantelzorgers. Zij kunnen iets betekenen voor de mantelzorger van nu. 

In de inspiratiegids die speciaal gemaakt is, worden creatieve ideeën beschreven van mantelzorgers en oud-mantelzorgers. Zij hebben praktische problemen genoemd waar ze tegenaan liepen in de zorg voor hun naasten met dementie en hoe ze hiermee om zijn gegaan. Dit leverde veel creatieve oplossingen op!

Klik HIER voor de inspiratiegids 

GOUDmantel-project
Dit project is een samenwerking met verschillende partijen onder andere het Radboudumc, Radboudumc, Radboudumc Alzheimer Centrum, Radboudumc Mantelzorgacademie, Gemeente Maasgouw, Alzheimer Nederland.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit project of wilt u uw ervaringen delen? Neem dan contact op met Marjolein van der Marck (projectleider) van het Radboudumc afdeling Geriatrie, of telefonisch via 024-3619807.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >