< Terug naar het overzicht


Gastvrijheidszorg van De Honinghoeve hoog gewaardeerd

Een gastvrij verblijf is bij woonzorgcentrum De Honinghoeve altijd al het uitgangspunt geweest. Afgelopen week is dat nog eens extra erkend tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2015. De Honinghoeve heeft als binnenkomer dit jaar van de organisatie maar liefst vier gastvrijheids-sterren gekregen (op een schaal van vijf). Dat is een prachtige prestatie, waar vooral de bewoners en bezoekers de vruchten van plukken. Loop gerust ook zelf eens binnen, voor een hapje, praatje, potje biljart of leuk optreden. U vindt De Honinghoeve aan de Albanystraat 7 in Nijmegen.

De Honinghoeve is gevestigd in de wijk Neerbosch-Oost in een fraai pand uit 2011. Johan Splint is er hoofd Hoteldienst en kijkt trots om zich heen. ‘We hebben van De Honinghoeve een warme en sfeervolle zorglocatie gemaakt, waar ouderen uit de wijk zich zichtbaar thuis voelen. Het gebouw is licht van opzet en de appartementen zijn ruim. Onze koks koken zoveel mogelijk met verse dagproducten of met ingrediënten uit eigen moestuin. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers plukken wij daar letterlijk de vruchten van. Verser kan het niet en dat proef je! Eten kan op het eigen appartement maar ook in onze gezellige brasserie. Ook oudere wijkbewoners schuiven hier aan voor de warme maaltijd of bij de leuke activiteiten die we hier organiseren. In de zorg voor de cliënten staan beleving en wensen centraal. We hebben in De Honinghoeve zowel zelfstandige appartementen, maar ook kleine afdelingen met zo’n zes personen voor kleinschalig wonen. Dat zijn veelal afdelingen voor dementerende bewoners, waar zij met elkaar een eigen huishouding vormen.’

Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. In de beginjaren 2004 en 2006 stond voeding centraal in het project. Inmiddels omvat gastvrijheid meer dan alleen gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Bejegening en dienstverlening aan bewoners en patiënten zijn steeds meer een graadmeter geworden van hoe gastvrij een zorglocatie daadwerkelijk is.

Sterren
Dit jaar deden 170 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Zeven zorglocaties hebben de maximale score van vijf sterren behaald. Meer informatie: www.zorgmetsterren.nl.

Nieuws

Waalboog verzorgt masterclass over zorg voor jonge mensen met dementie

De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie. Graag delen wij onze ke...

Lees meer >


Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >