< Terug naar het overzicht


Feestelijke ondertekening samenwerking nieuwbouw Joachim en Anna

Op 11 februari vond de feestelijke ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomsten tussen De Waalboog en de partners waarmee wij de nieuwbouw voor Joachim en Anna gaan realiseren.

Het bouwteam

Nieuwbouw Joachim en Anna
De locatie Joachim en Anna krijgt volledig nieuwe gebouwen, uitgezonderd het pand Bosweg 250 voor jonge mensen met dementie en de kapel. De nieuwe klimaatneutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap. In de openbare entreeruimte en de brasserie ontmoeten bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers elkaar in een gastvrije setting. Hier vinden ook allerlei activiteiten plaats, gericht op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. De wijklocaties krijgen alle een gezamenlijke huiskamer, waar bewoners hun naasten kunnen ontvangen. Vanzelfsprekend hebben bewoners met psychogeriatrische en somatische problematiek een specifieke benadering nodig. Nadrukkelijk wil De Waalboog de zorg samen vormgeven met alle direct betrokkenen. Met deze vernieuwingen creëert De Waalboog zorg- en woonomgevingen waarin bewoners zich ook in de toekomst thuis voelen en een passend vervolg aan hun leven kunnen geven.

Regionale samenwerking
Voor het ontwerp en de realisatie werkt De Waalboog samen met deskundige partijen uit de regio. SBH Arcitecten uit Arnhem maakt het ontwerp in samenwerking met Caro van Dijk Architectuur en landschapsarchitect Buro Harro.  Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijk zal de bouw realiseren. Advies- en bouwmanagementbureau Aarle en De Laat uit Eindhoven doet samen met De Waalboog het bouwmanagement.

 

Meer informatie over de woon- en nieuwbouwplannen leest u hier

 

Gelderlander
In de Gelderlander van zaterdag 9 februari verschenen twee artikelen hierover:

 

Toke Piket (Waalboog, midden), Marcel de Jongh (Buro SBH, rechts) en Alexander Schoonenberg (bouwbedrijf Peter Peters, links) snijden na de ondertekening van de samenwerkingscontracten voor de nieuwbouw van Joachim en Anna gezamenlijk de taart aan.

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >