< Terug naar het overzicht


Een passend vervolg

Mevrouw Janssen (93) schildert al haar hele leven. ‘Als kind al schilderde ik graag. Mijn vader heeft ons dat meegegeven. Later ging ik er op uit om bijvoorbeeld in de Ooijpolder te schilderen. Nu schilder ik nog steeds wekelijks, maar dan bij het schildersatelier van Joachim en Anna. Ik vind het heel fijn dat ik gewoon kan blijven schilderen. Daar haal ik mijn plezier uit, en daar ontmoet ik anderen. Mijn ogen gaan wel achteruit, waardoor goed schilderen moeilijker wordt. Op mijn kamer hangen ook veel schilderijen. Dat geeft me een vertrouwd gevoel en daardoor voel ik me hier thuis.’

Vandaag ging een mooie wens van mevrouw Janssen in vervulling: een expositie waar ook háár schilderijen tentoongesteld worden. Maar liefst vier schilderijen van mevrouw Janssen zijn opgenomen in de nieuwe kunstroute J&Art. Natuurlijk kwamen haar broer en nicht kijken naar dit heugelijke moment. De kunstroute is onderdeel van de Beleef- en Beweegroute. Als de route helemaal af is kunnen bewoners en bezoekers al hun zintuigen prikkelen op een pad dat slingert door de tuin én langs de kunst op de begane grond en eerste verdieping van Joachim en Anna.

Met initiatieven als het schildersatelier zorgen we er bij De Waalboog voor dat mensen de verhaallijn van hun leven door kunnen trekken, als ze bij ons komen wonen. Zo dragen we er aan bij dat je zo veel mogelijk jouw leven kunt blijven leven zoals je gewend was, ondanks eventuele beperkingen. Zo werken we met elkaar aan een passend vervolg.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >