< Terug naar het overzicht


Edwin van der Sar bezoekt speciaal zwemuur van De Waalboog

Op dinsdag 21 maart brachten Edwin en Annemarie van der Sar een bezoek aan een speciaal zwemuur van  De Waalboog. Onder deskundige begeleiding kunnen wekelijks mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) via De Waalboog op speciale uren zwemmen in het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen. Het bezoek van Edwin en Annemarie van der Sar vond plaats in het kader van het 5 jarig Jubileum van de Edwin van der Sar Foundation. Ze maken die dag een speciale Jubileumtour langs verschillende projecten van de Foundation in Nederland.

Verbeteren motoriek
Het zwemmen is zeer geschikt voor het verbeteren en onderhouden van motoriek en evenwicht. Annemarie van der Sar, voorzitter van de Foundation, vertelt: “zwemmen binnen reguliere zwembaden levert vaak problemen op door onzekerheid, prikkels en het ontbreken van geschikte aanpassingen. Dit kan ervoor zorgen dat de drempel om te gaan zwemmen voor mensen met NAH of een beperking te hoog wordt. Dit wil de Edwin van der Sar Foundation voorkomen. Door het bad nu op speciale tijden exclusief te huren kan deze doelgroep nu rustig zwemmen. Naast het sportief bezig zijn biedt het zwemmen ook gezelligheid en lotgenotencontact”. Het zwemuur wordt begeleid door Alwies Hendriks, psychomotore therapeut bij De Waalboog. Samen met vrijwilligers zet hij zich in om dit zwemuur op individueel gepaste wijze in te zetten. Ook mensen uit de regio met NAH kunnen zich hiervoor opgeven. Meer informatie: www.waalboog.nl/zwemmen

Edwin van der Sar Foundation
Een beroerte, ongeluk of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Jaarlijks lopen zo’n 140.000 mensen hersenletsel op met diverse beperkingen als gevolg. Veel mensen willen er alles aan doen om zo goed mogelijk te herstellen en weer mee te kunnen doen in de maatschappij. De mogelijkheden na revalidatie zijn echter beperkt. De Edwin van der Sar Foundation biedt een duidelijk antwoord op de noodkreet van deze mensen en realiseert beweegprojecten en projecten op het gebied van maatschappelijke participatie. Beweging heeft een positieve effect op diverse veelvoorkomende beperkingen bij hersenletsel en het kan de lange termijn uitkomsten verbeteren. 

 

   

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >