< Terug naar het overzicht


Digitale inzage in cliƫntdossier

Binnenkort biedt De Waalboog digitale inzage in het cliëntdossier zodat u er als bewoner, cliënt of vertegenwoordiger altijd en overal in kunt lezen. De Cliëntenraad heeft zich daar voor ingezet. Wellicht leeft deze behoefte ook bij u. De inzage kan heel eenvoudig via uw smartphone, tablet of computer. In een beveiligde online omgeving krijgt u toegang tot onder andere het zorgleefplan, de zorgkaart en zorgrapportages in het Elektronisch Cliëntdossier (ECD).

Meelezen

Via digitale inzage kunt u dan op elk moment via internet op een veilige manier in uw zorgdossier of het zorgdossier van uw naaste meelezen. U hebt inzage in plannen (zorgleefplan, dagbestedings-plan), de zorgkaart en zorgrapportages. Hoe is de nacht geweest? Is mijn vader al weer wat rustiger? Wat voor dag heeft moeder gehad?

Het dossier geeft niet overal antwoord op, maar door mee te lezen krijgt u inzage in de bijzonderheden die zich voordoen. U krijgt meer inzicht in de gang van zaken. De zorgkaart geeft inzicht in de dagelijkse zorg. In rapportages leest u bijzonderheden terug.

Wie krijgt digitale inzage?

Wilsbekwame cliënten krijgen zelf inzage of bepalen wie namens hen inzage krijgt. Als cliënten wilsonbekwaam zijn, dan krijgt de (wettelijk) vertegenwoordiger inzage. In december mailen wij aan cliënten of hun vertegenwoordigers een gebruikersnaam en wachtwoord met een instructie hoe het systeem werkt. We organiseren tegen die tijd ook een aantal instructiebijeenkomsten waarvoor u zich kunt opgeven.

U ontvangt begin november per post hier meer informatie over. Vanaf december kunnen geïnteresseerden er gebruik van maken. 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >