< Terug naar het overzicht


CRDL: Contact door aanraking

Contact door aanraking, daar staat de CRDL voor (spreek uit als cradle). Het is een bijzonder en interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen met wie een gesprek soms niet meer goed mogelijk is. Op 27 september presenteren we met trots deze nieuwste aanwinst bij Joachim en Anna.

Uitnodiging
Familie is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de presentatie van de CRDL op donderdag 27 september, van 15.00 – 16.00 uur in de centrale hal van Joachim en Anna.

Isolement doorbreken en interactie
De CRDL helpt het isolement van mensen te doorbreken wanneer een normaal gesprek niet meer goed mogelijk is. Het instrument maakt een contact mogelijk waaraan gebruikers gelijkwaardig kunnen deelnemen, ongeacht hun cognitieve vermogens. Het instrument, van kwalitatief hoogwaardig massief edelhout, combineert speelse, organische vormgeving met slimme software. De elektronica is verborgen in de houten behuizing, zodat de technologie achter het product onzichtbaar blijft. Geen knoppen, snoeren, lampjes of stekkers. De nadruk ligt op interactie.

Dankzij Vrienden van De Waalboog
De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van De Waalboog.
Nu al nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk dit filmpje met enkele ervaringen.
Kunt u 27 september niet aanwezig zijn? Op 4 oktober kunt u het instrument ook zien bij het Waalboog-podium in het St. Jozefklooster.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >