< Terug naar het overzicht


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie concerten met weinig omgevingsprikkels onder de naam Concerten OpMaat.

Muziek speelt een zeer belangrijke rol in het leven. Muziek geeft troost, maakt blij en geeft de mogelijkheid even te ontsnappen aan de alledaagse werkelijkheid. Muziek moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het idee achter Concerten OpMaat is nieuw en uniek. Het is door deze 3 partijen ontwikkeld en wordt nu voor het eerst gepresenteerd aan een breed publiek.

Iedereen moet kunnen genieten van deze concerten
Concerten OpMaat zijn toegankelijke en publieksvriendelijke concerten voor iedereen, ook voor jongeren en ouderen die minder mobiel en/of geïsoleerd zijn door fysieke en/of mentale beperkingen. De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO organiseren deze concerten vanuit de gedachte dat muziek van betekenis is voor iedereen en dat daarbij niemand is buitengesloten. Met of zonder beperkingen, met of zonder een gevulde beurs: echt voor iedereen.

De tickets voor deze concerten kunnen tegen een lage prijs worden aangeboden doordat de organisatoren dit vrijwillig doen en er kostendekkend wordt gewerkt. Daarnaast werken zowel de Goede Herder als de artiesten voor een lage gage, omdat ze de gedachte achter deze concerten zo sympathiek vinden. En de concerten worden mede mogelijk gemaakt door de steun van de stichting Vrienden van De Waalboog.

De concerten hebben een gevarieerd aanbod van singer-songwriters, pop, klassiek en wereldmuziek en hebben één ding gemeen: de kwaliteit is hoog! Bij concerten OpMaat zijn minder omgevingsprikkels, zoals:

• minder versterkt, zachter geluid
• rustig licht, geen licht effecten
• voldoende zitplekken
• zo mogelijk een rustplek
• kortere duur van het concert met een pauze
• zo laag mogelijke toegangsprijs
• in de middag tijdens daglicht

Pianoconcert door Yuqi Han
Op 29 september 2019, van 15.00 tot 16.30 uur, vindt het eerste concert OpMaat plaats in de Goede Herderkerk (Fanfarestraat 57, Nijmegen). Dit pianoconcert door Yuqi Han is met name bedoeld voor liefhebbers van (toegankelijke, lichte) klassieke muziek. Nog niet alle stukken staan vast, maar er wordt in ieder geval muziek gespeeld van Chopin, Debussy en Szymanowski. De 24-jarige Yuqi Han stelt speciaal voor deze middag een fijn programma samen. Yugi Han is afkomstig uit China en zat al op 3-jarige leeftijd achter de piano. In de 8 jaar die ze nu in Nederland woont, studeerde ze aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht, waar ze in 2018 cum laude afstudeerde. Haar uitzonderlijke talent werd door de jury van de conservatoria als ‘verpletterend’ omschreven. Haar mentale en fysieke performance is zeer krachtig voor iemand van haar leeftijd en het is zeer bijzonder om naar haar te luisteren.

Tickets
De prijs per ticket bedraagt € 6,24 (incl. reserveringskosten). Ze zijn verkrijgbaar via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/pianoconcert-door-yuqi-han. Of direct aan de deur, voor € 7,00 per ticket.

Nieuws

Waalboog verzorgt masterclass over zorg voor jonge mensen met dementie

De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie. Graag delen wij onze ke...

Lees meer >


Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >