< Terug naar het overzicht


Client in regie

Vanuit De Waalboog zullen we ons dit jaar opnieuw inspannen om samen met u en uw familielid er een ‘zorgsaam’ jaar van te maken, waarin u en uw naaste in regie zijn. In 2016 gaan we uitvoering geven aan het project ‘Cliënt en mantelzorger aan zet’.

Bewoners zijn altijd gewend geweest om zelf keuzes te maken en een eigen leven te leiden. Dit willen wij graag zo houden als iemand  in één van onze locaties woont of gaat wonen. Wij horen graag de wensen en hoe bewoners en hun mantelzorgers het georganiseerd willen hebben, zodat het voor uw familielid voelt als ‘thuis’. Dit vraag veel aandacht van onze professionals. Naast de vaardigheden die zij hiervoor nodig hebben, vraagt dit ook veranderingen in de bedrijfsvoering. Een klein voorbeeld. Zaken die we soms hebben overgenomen, omdat we dachten dat dat beter was, gaan we nu weer ‘normaliseren’ zoals ik dat noem. 

In het project ‘Cliënt & mantelzorger aan zet’ gaan we uitvoering geven aan deze regie. In de vorm van een proeftuin op twee afdelingen gaan we onderzoeken wat er voor nodig is om de bewoner meer regie te geven, met ondersteuning van mantelzorger(s) en professionals. Het speerpunt samenredzaamheid van mantelzorgers, vrijwilligers en professionals wordt verdiept tot een nieuwe manier van werken rond een bewoner. 

Toke Piket
bestuurder De Waalboog

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >