< Terug naar het overzicht


Bijzonder magisch schilderij voor bewoners van Jasmijn en Sering

De huiskamer van Jasmijn en Sering wordt tegenwoordig opgefleurd met een bijzonder magisch schilderij! Dit speciale ‘schilderij’ is ontwikkeld voor de bewoners van Jasmijn en Sering om waardevolle en plezierige herinneringen te beleven samen met hun mantelzorger, zorgmedewerker of vrijwilliger.  Het is een groot beeldscherm met hout omlijst. De plezierige herinneringen worden via persoonlijke profielen van bewoners samengesteld. Samen met familie en mantelzorgers wordt het persoonlijke profiel van iedere bewoner gevuld met foto’s, videobeelden en muziek die te maken hebben met bijvoorbeeld woonplaats, familie, werk en hobby’s.  Voor bewoners die geen familie  hebben is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een algemeen profiel. Ook als er bezoek komt, dat niet goed weet wat ze kunnen doen, biedt het uitkomst. Samen kun je kijken of luisteren naar verhalen of beelden van vroeger en hierover met elkaar in gesprek gaan.

Het schilderij is een initiatief van het expertteam gerontopsychiatrie die de afgelopen maanden bezig is geweest om de dagbesteding zo optimaal aan te laten sluiten bij de wensen en de behoeften van de bewoners van Jasmijn en Sering. Er zijn bijeenkomsten georganiseerd, waarbij bewoners en mantelzorgers samen met zorgmedewerkers de profielen hebben samengesteld.

Subsidie
De Waalboog heeft het Magisch Interactief Schilderij kunnen aanschaffen via een subsidie van Fonds Nuts Ohra (Klein Geluk). Het Magisch Interactief Schilderij is ontwikkeld en wordt geleverd door www.illi-engineering.nl

  

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >