< Terug naar het overzicht


Bewoners op vakantie in eigen land

Wat boften de bewoners van Nijevelt die in een stralende week een midweek op vakantie zijn geweest in Center Parcs Het Heijderbos. Samen met enkele begeleiders hebben zij genoten van een vakantie waarin genoeg tijd was om te ontspannen. Lees hieronder het verslag van een van deze begeleiders.  

"Begin april vertrokken wij met vijf bewoners van team 3/9 en 10 naar Center Parcs Het Heijderbos in Heijen. Wat hebben de bewoners genoten. De sfeer zat er goed in. Bewoners gaven al bij start van de vakantie aan bij voornaam genoemd te willen worden. Tijdens deze midweek hebben we een rondrit gemaakt met een huifkar en paarden. Tijdens deze rit zijn we bij een hoeve gestopt voor een kopje koffie/thee met gebak. Door het mooie weer konden we daar heerlijk op het terras zitten.

Ook hebben we een wens van een bewoner in vervulling laten gaan. Zij wilde graag nog een keer zwemmen, want het was meer dan 20 jaar geleden dat zij voor het laatst had gezwommen. 

Met hulp van twee begeleiders kon zij die middag heerlijk zwemmen. Een andere bewoner wilde graag in het bubbelbad, maar die bleek helaas niet toegankelijk te zijn voor minder valide. Dankzij een speciale rolstoel kon zij het zwembad ingereden worden en heeft zij ook kunnen zwemmen. “Mijn dag kon niet meer stuk” zei één van de bewoners na haar zwemervaring. De bewoners die niet zijn gaan zwemmen hebben een autorit gemaakt helemaal naar Emmerich (Duitsland) waar ze lekker hebben gewandeld en geluncht.

Er was tijdens deze vakantie genoeg tijd om te ontspannen. Door het mooie weer hebben de bewoners lekker buiten gezeten. De één las een tijdschrift, anderen brachten de tijd door met rummikub spelen of even lekker niets doen. De vakantie is voorbij gevlogen! Als het aan de bewoners had gelegen, waren we langer gebleven. ‘De volgende keer ga ik weer mee’, ‘wat heb ik hiervan genoten en het was zo goed georganiseerd’, ‘Jullie hebben ook aan alles gedacht’ zeiden de bewoners over de vakantie.

Grote dank gaat uit naar de goede samenwerking tussen de zorgmedewerkers, vrijwilligers (waarvan ook zorgmedewerkers die in hun vrije tijd langskwamen), mantelzorgers en medewerkers dagbesteding. Samen hebben we mooie momenten beleefd en gemaakt. Voor herhaling vatbaar!"

Morwenna Coleo, medewerker dagbesteding

  

  

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >