< Terug naar het overzicht


Bewoners helpen kunstenares met het creëren van een muurschildering

Er is inmiddels een begin gemaakt met een prachtige muurschildering aan de achterkant van locatie Bosweg 250, waar jonge mensen met dementie en niet aangeboren hersenletsel verblijven. Diverse fondsen, waaronder de Stichting Vrienden van De Waalboog hebben een bijdrage geleverd aan dit creatieve project. Kunstenares Marloes Meijburg maakt samen met bewoners van Bosweg 250 en bezoekers van dagbehandeling Boog (ook voor jonge mensen met dementie) een prachtig boslandschap om het plein sfeervoller te maken. 

De bewoners van de Bosweg 250 zijn betrokken geweest in de conceptvorming, het ontwerp en helpen nu zelfs mee met de uitvoering. De muur is zo'n 80 m2 en wordt geheel beschilderd met een bijzonder duurzame verfsoort Keim, welke ontwikkeld is om een fresco-achtige uitstraling te creëren. De wens is dat de buitenruimte kan dienen als ontmoetingsruimte waar de bewoners een prettige sfeer ervaren.

Gekozen is voor het werk van Marloes Meijburg die voornamelijk landschappelijke werken maakt. Er ontstaat langzaam een bos en een meertje. Henk (bewoner) helpt Marloes met het schilderen van de oeverplanten. Marloes: "Het is bijzonder te zien hoeveel mensen nog willen en kunnen bijdragen die hier wonen. Ik ben erg gesteld geraakt op de bewoners en de zorgmedewerkers, en ben benieuwd hoe er wordt gereageerd op het eindresultaat!"

KUNSTwerkt
Marloes Meijburg is één van de kunstenaars die verbonden is aan het project KUNSTwerkt (project van CultuurMij Oost). KUNSTwerkt zorgt dat kunstenaars in contact komen met ondernemers voor verschillende opdrachten. Stichting Vrienden van De Waalboog heeft contact gezocht met KUNSTwerkt en kwam in contact met projectleider Erna aan de Stegge om deze bijzondere opdracht uit te voeren.

De schildering zal eind september klaar zijn, als het weer meezit.  

Naast de Stichting Vrienden van De Waalboog en KUNSTwerkt wordt de muurschildering mede mogelijk dankzij Fonds Sluyterman van Loo, VSBfonds en Stichting Stokroos.

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >