< Terug naar het overzicht


Bewogen bijeenkomst over statushouders in Nijevelt

Op dinsdag 20 december organiseerde De Waalboog een informatiebijeenkomst op Nijevelt voor bewoners en familie. Het thema van die avond was het huisvesten van 20 statushouders (voormalige asielzoekers met een verblijfsvergunning) begin volgend jaar op de derde etage van de hoogbouw van Nijevelt. Het was een bewogen avond, waar veel vragen werden gesteld en zorgen gedeeld.

Bestuurder Toke Piket en manager Miranda van Haren gaven uitleg over het voornemen. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de gemeente Nijmegen en van Vluchtelingenwerk. Aanwezigen stelden veel vragen. Over de veiligheid voor de huidige bewoners, wat voor soort mensen er dan komen wonen, wat zij binnen het gebouw mogen en wat niet.

Naast kritische vragen waren er mensen die zich hebben opgegeven om iets voor de nieuwe bewoners te betekenen. Ook hebben enkele familieleden zich aangemeld om actief mee te denken naar werkbare oplossingen. De toegang tot het gebouw voor de statushouders, een van de meest prangende knelpunten, wordt nader onderzocht. Zo willen we ieders veiligheid waarborgen. Daarbij zullen wij familie betrekken die zich hiervoor hebben aangemeld. Ook de Cliëntenraad volgt het proces nauwgezet. Zij staan positief tegenover deze ontwikkeling.

Bewoners en familie ontvangen begin januari het verslag van de bijeenkomst. Eind januari plannen we een vervolgbijeenkomst. 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >