< Terug naar het overzicht


Bestickering entree Joachim en Anna

Het kan u niet zijn ontgaan. Sinds eind november is de entree van Joachim en Anna voorzien van een wandvullende bestickering. We hebben de nodige reacties hierop gekregen, in positieve en negatieve zin. Graag leggen we nogmaals uitleggen wat het doel is van de stickers. Ook hebben we geluisterd naar de reacties en geven aan welke maatregelen we genomen hebben of gaan nemen om de situatie te verbeteren.

Doel

Het doel van deze stickers is dat de schuifdeuren minder opvallen. Hierdoor moet voor sommige dementerende bewoners de aantrekkingskracht van de schuifdeuren minder worden, waardoor zij minder de drang hebben om naar buiten te willen. In het verleden heeft dit namelijk tot vervelende situaties geleid. Om de veiligheid van de bewoners te verbeteren hebben we deze al veel beproefde maatregel in gebruik genomen.

Merkbaar effect

In de tijd dat de stickers er nu hangen is te merken dat de bestickering effect heeft. Een belangrijk signaal is dat we zien dat bewoners met een drang naar buiten, nu makkelijker aan de entree voorbij lopen. Dat geeft hen rust en voorkomt vervelende of zelfs onveilige situaties.

We hebben echter ook reacties ontvangen van bewoners die niet blij zijn met de bestickering. Zij ervaren meer het gevoel opgesloten te zijn. Ook missen ze het contact met buiten en vinden ze het donkerder. De werkgroep heeft serieus naar deze opmerkingen geluisterd. Ook is een medewerker dagbesteding met een aantal van deze mensen in gesprek geweest. Inmiddels zijn er meer lichtpunten in de hal aangesloten. Ook is de opstelling wat aangepast, waardoor mensen makkelijker bij de glazen wand naar het terras kunnen lopen om bezoek uit te zwaaien. Binnenkort gaan we de ruimte nog wat verder aankleden met echte planten voor een wat gezelligere en natuurlijke uitstraling. Hiermee hopen we bij te dragen aan een prettige en veilige leefomgeving voor iedereen. 

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >