< Terug naar het overzicht


Alternatieve vakantie in verpleeghuis

In de zomerperiode, waarin veel familie en mantelzorgers op vakantie zijn, hebben medewerkers van De Waalboog ook voor bewoners het vakantiegevoel aangewakkerd met leuke activiteiten. Bij de Pimpelmees bij Joachim en Anna hebben ze er zelfs een speciale week van gemaakt.

Op maandag bezochten ze de muziekvoorstelling ‘Vive la France’ van Harald Veenstra, vol romantische en vrolijke Franstalige liederen. Op dinsdag stond een gezamenlijk ontbijt klaar voor bewoners en medewerkers van de Pimpelmees. Na het ontbijt kon iedereen bloemschikken in de huiskamer. Familieleden, medewerkers en vrijwilligers hielpen allemaal mee. ’s Middags werd een geweldige playbackshow gehouden, waaraan veel medewerkers meewerkten. Op woensdag werd er weer gezamenlijk ontbeten in de activiteitenruimte, die was ingericht tot een restaurant. Daarna werd deze ruimte omgetoverd in een beautysalon. De dames kregen een mooi kapsel, werden gemanicuurd en/of kregen een schoonheidsbehandeling. De mannen mochten natuurlijk ook aansluiten.

 

In de tussentijd werden de huiskamers en de tuin van de Pimpelmees klaargemaakt voor een grote barbecue. De weergoden waren ons goed gezind! Bewoners, familieleden vrijwilligers en medewerkers genoten van al het lekkers en van de gezelligheid. Het was een prachtige middag. Op donderdag gingen we gezamenlijk naar een gezellig muziekoptreden van Harald Teunissen. Vrijdag was een zeer speciale dag. Een echtpaar van de afdeling vierde hun gouden huwelijksfeest. Ze werden op een prachtig versierde afdeling onthaald met 50 rode rozen en een speciale voor hun gemaakte taart. Het was een feestelijke dag zowel in de huiskamers als in de tuin.

; 
Samen met mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers hebben we in deze bijzondere week de schouders eronder gezet om iets moois te organiseren voor bewoners. En dat is goed gelukt! Het was een prachtige en waardevolle week voor iedereen en zeker voor herhaling vatbaar!

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >