< Terug naar het overzicht


Aftrap zwemmen voor mensen met NAH

De Waalboog is een samenwerkingsverband aangegaan met de Edwin van der Sar Foundation. Deze stichting realiseert landelijke beweegprojecten voor mensen met Hersenletsel, zoals bijvoorbeeld zwemmen na de revalidatiefase. In juni 2016 start een tweede zwemgroep voor met mensen met Hersenletsel in het Sportfondsenbad Erica Terpstra in Nijmegen.

Op dit moment zwemmen 20 bewoners van De Waalboog iedere week in het Erica Terpstra Sportfondsenbad onder deskundige begeleiding van Alwies Hendriks, psychomotorisch therapeut van De Waalboog en vele vrijwilligers.

Mede dankzij de samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation kan De Waalboog een tweede zwemgroep starten voor mensen met hersenletsel uit de hele regio.
Deze zwemuren zijn met name bedoeld voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor deze mensen is het vaak niet gemakkelijk om een goede en veilige zwemplek te vinden. Daarnaast ontbreekt vaak de deskundige begeleiding. Dit zwemuur biedt onder andere het verbeteren en behoud van de algehele conditie maar ook het plezier in bewegen. Het zwemmen is goed voor herstel van motoriek en evenwicht maar bovendien ook een gezellige groepsactiviteit. Mensen mogen ook hun eigen vrijwilliger meenemen, wellicht een mooie gelegenheid om in een moeilijke periode, samen iets leuks te ondernemen.

De samenwerking tussen De Waalboog en de Edwin van der Sar Foundation biedt zwemmers exclusief badwater met deskundige begeleiding. Het zwembad zelf is toegankelijk en voorzien van alle gemakken (warm water, verstelbare bodem, liften, hulp bij aan- en uitkleden).  

Dinsdag 7 juni was de officiële aftrap van deze samenwerking! Alle zwemmers kregen flexibeams, flexibele foam buizen die ondersteuning bieden in het zwembad.  

       

Mensen uit de omschreven doelgroep die interesse hebben kunnen voor meer informatie en aanmeldingen contact opnemen met:

Alwies Hendriks, psychomotorisch therapeut De Waalboog
E-mail:               a.hendriks2@waalboog.nl
Telefoon:            024 – 3826377

Edwin van der Sar Foundation
Edwin van der Sar Foundation realiseert beweegprojecten voor mensen met hersenletsel, zoals zwemmen. De Foundation wil mensen met hersenletsel helpen hun leven weer (zelfstandig) op te pakken. De Foundation is een stimulerende en verbindende factor tussen diverse partijen; patiënten, revalidatiecentra, ziekenhuizen, woon-zorglocaties en verzekeraars.

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >