< Terug naar het overzicht


23 januari 2018: Waalboog-LUX-congres Dementie

Dementie is één van de grootste maatschappelijke problemen van dit moment. Het manifest Scherp op Ouderenzorg van Hugo Borst en Carin Gaemers zorgde afgelopen jaar voor een schokgolf, waardoor de omgang met ouderen wonende in zorginstellingen plotseling bovenaan de politieke agenda kwam te staan. De Waalboog en LUX slaan op dinsdag 23 januari 2018 (dit was 3 oktober 2017) de handen ineen om zorgprofessionals en bestuurders een inspirerend congres aan te bieden.

Waalboog-LUX-debat

Aantal dementerenden verdubbelt
In Nederland zijn er een kwart miljoen mensen met dementie. En de komende twintig jaar zal dat aantal waarschijnlijk verdubbelen. Dat houdt in dat er op korte termijn ingrijpende aanpassingen in de zorg nodig zullen zijn. Zeker gezien de beperkte financiële middelen de komende jaren.

Hoe kunnen zorgprofessionals en -bestuurders de zorg voor mensen met dementie het beste organiseren? Hoe kunnen zij de zelfstandigheid van deze mensen vergroten? Hoe lang kan iemand met ernstig geheugenverlies thuis blijven wonen? Wat is de rol van de mantelzorger en hoe is zijn/haar verhouding met de zorgverleners? En ten slotte: welke innovaties kunnen het welzijn van demente ouderen verbeteren? Tijdens dit LUX Congres kaarten we deze vragen over dementie en zelfstandigheid aan.

Waalboog en LUX
Het programma biedt een afwisseling van workshops, pitches en lezingen door wetenschappers en professionals van De Waalboog en andere zorginstellingen. Maar er zijn ook korte films en theaterstukken te zien die het thema dementie behandelen. Het wordt kortom een intense en inspirerende dag waarin de zorg voor de mens met dementie centraal staat. Het definitieve programma volgt later. 

Meer informatie en aanmelding: 
Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.lux-nijmegen.nl/congres/

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >