< Terug naar het overzicht


14 maart thema-avond over het levensverhaal

Met plezier nodigen we u uit voor de thema-avond:


Het Levensverhaal: de kracht van verhalen in onze contacten met elkaar

Deze vindt plaats op woensdag 14 maart 2018 van 19.30-21.30

in de Brasserie van De Honinghoeve, Albanystraat 7 in Nijmegen. 


'Door het levensverhaal leer je de ander beter kennen en begrijpen'
Als je elkaar ontmoet, vertel je vaak wat je meegemaakt hebt, kort of lang geleden, en wat dat je deed. Al die verhalen samen maken je levensverhaal van grote en kleine belevenissen. Het vertellen van  verhalen is al zo oud als de mensheid zelf. Door het levensverhaal leer je de ander en jezelf beter kennen en begrijpen. Op deze avond gaan we in op hoe dat komt, we ervaren het zelf en we laten zien dat er veel verschillende manieren zijn om zo in gesprek te raken.

Inspiratie en uitwisseling
De thema-avond is bedoeld ter inspiratie, informatie-uitwisseling en ondersteuning van mantelzorgers van naasten met en zonder dementie. Mocht u mensen kennen die geïnteresseerd zijn, vraag hen gerust mee.

Programma
Het programma bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

  • John Ekkerink (psycholoog) gaat dieper in op het belang van aandacht voor het levensverhaal: Vertel me wie je was en ik zal begrijpen wie je bent.
  • Leonie Hendriks (mantelzorger) vertelt over haar ervaringen, hoe je met behulp van stukjes levensverhaal  soms ineens echt in gesprek raakt, ook al is je naaste dement.
  • Bas Meisters (vrijwilliger) zoemt in op het vertellen of voorlezen van verhalen. Het is niet alleen gewoon erg leuk om ernaar te luisteren, het roept bij de luisteraars ook vaak herinneringen op die tot levendige gesprekken leiden. 
  • Petra Teunissen (medewerker dagbesteding) en  Wendy van Rossum (EVV-er) laten zien wat zij op de afdelingen met levensverhalen doen en wat mantelzorgers daarvan ook kunnen gebruiken.
  • Natuurlijk is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over ervaringen en ideeën. Als afsluiting zorgen wij voor een hapje en een drankje.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar i.hendriks@waalboog.nl o.v.v. aanmelding Thema-avond, uw naam, aantal personen. Graag ontvangen wij uw aanmelding voor zondag 11 maart. Deelname is kosteloos.

Het belooft een mooie avond te worden. Graag tot dan!
Deze avond vind tevens plaats in het kader van de nationale Week van Zorg en Welzijn.


Met vriendelijke groet,


Nanke Klein Wassink
Mantelzorg Coördinator 
n.kleinwassink@waalboog.nl

 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >