Vakmedia - 2015

Klik op de titel om het hele artikel te lezen.

De score van het Functioneel MobiliteitsProfiel gemeten in de oefenzaal voorspelt de motoriek van de verpleeghuisbewoner in de ADL
Er bestaat bij kwetsbare verpleeghuisbewoners een zeer sterke en zeer significante samenhang tussen de zelfstandigheid en veiligheid van de mobiliteit in de oefenzaal en de zelfstandigheid en veiligheid van de motoriek binnen een woonafdeling in een verpleeghuis. 
Vakblad Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (N.V.F.G), oktober 2015 

Samen werken aan vrijheid en eigen regie 
John Ekkerink, psycholoog van De Waalboog en Lidewij Vat (Vilans) vertellen over de succesvolle transitie van belevingsgerichte zorg naar belevingsgericht werken: vrijheid en eigen regie van de cliënt staat vanaf nu centraal. In dit artikel beschrijven we een succesvolle aanpak om deze transitie te realiseren in de ouderenzorg.
KIZ, tijdschrift voor kwaliteit en veiligheid in zorg ǀ nummer 4 – augustus 2015 

Intramurale verpleeghuiszorg voor cliënten met psychiatrisch-somatische multimorbiditeit: specialistische zorg of cliënten tussen wal en schip?
Anne van den Brink, Debby Gerritsen, Richard Oude Voshaar en Raymond Koopmans geven hier antwoord op.
Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie | nummer 2 - mei 2015 

Marieke van Neerven: ‘Heel je mens-zijn zet je in’
Marieke van Neerven, Evv’ er op afdeling harp van Joachim en Anna vertelt over haar vak als verzorgende voor mensen in een vergevorderd stadium van dementie en alzheimer.
Tijdschrift voor Verzorgenden ǀ nummer 4 – april 2015 - jaargang 47 

Ouderen (g)een probleem? Verborgen agressie
Anne van der zon is in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Joachim en Anna. Ze schrijft over haar drijfveren om als jonge dokter te zorgen voor mensen met dementie en de dilemma’s die zij hierbij tegenkomt.  
Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde ǀ 21 – 2 – 2015  ǀ Anne van der Zon

Onderzoeker Waalboog waarschuwt voor ‘vergeten groep’
De Waalboog heeft het predicaat Topcare ontvangen. De Waalboog hoort daarmee tot een van de eerste Nederlandse zorgorganisaties die zich aantoonbaar inzetten voor vernieuwing en verbetering in de langdurige zorg. De Waalboog heeft dit predicaat gekregen voor haar zorg op het gebied van gerontopsychiatrie.
De Gelderlander ǀ 18 – 2 – 2015 

Eerste stap Topcare structuur gezet
De Waalboog heeft het predicaat Topcare ontvangen. Hiermee is de eerste stap gezet bij het opzetten van een Topcare-structuur. Dat is een van de manieren waarop staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de verpleeghuiszorg wil verbeteren.
Zorgvisie ǀ 16 – 2 – 2015  

‘Niet meer handen, maar meer brein aan het bed’
Raymond Koopmans pleit voor hoogopgeleide verpleegkundigen in verpleeghuis. De sleutel tot verbetering van de kwaliteit van zorg is volgens hem meer kennis en deskundigheid.
Zorgvisie magazine ǀ 10 – 2 – 2015  ǀ Raymond Koopmans  

Ouderen (g)een probleem? Het pad naar de ouderengeneeskunde
Anne van der zon is in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Joachim en Anna. Ze schrijft over haar drijfveren om als jonge dokter te zorgen voor mensen met dementie en de dilemma’s die zij hierbij tegenkomt.  
Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde ǀ 14 – 2 – 2015  ǀ Anne van der Zon 

Nieuws

Wegwijzer 024

Het Swon (seniorennetwerk van Nijmegen), Nim (Maatschappelijk werk Nijmegen) en andere Nijmeegse ...

Lees meer >


Onaangekondigd inspectiebezoek

Begin april stond in teken van een gepland auditbezoek en ongepland inspectiebezoek. Externe insp...

Lees meer >