Vacatures vrijwilligers

De Waalboog heeft naast medewerkers ook vrijwilligers nodig. Op dit moment hebben wij de volgende openstaande vacatures voor vrijwilligers. De vactures zijn onderverdeeld in de verschillende locaties van De Waalboog.

Gezocht: BINGOMEESTER of -JUFFROUW op De Honinghoeve
Wanneer:            Dinsdag van 15.00 - 16.30 uur
Frequentie:         Wekelijks
Interesse:            neem contact op met Marian Zweers (vrijwilligerscoördinator)
                            via m.zweers@waalboog.nl of 024-3228264 | 06-48505740

Woonzorgcentrum De Honinghoeve vervult een centrale rol voor ouderen in de wijk Neerbosch-Oost. De wekelijkse bingo is een geliefde activiteit waarbij gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Aan de activiteit neemt een wisselend aantal deelnemers (bewoners van de Honinghoeve en wijkbewoners) deel, variërend tussen de 30-60 deelnemers. De bingo wordt reeds begeleid door een vaste groep vrijwilligers, die helpen met het halen/brengen van bewoners, koffie schenken en ondersteunende werkzaamheden. We zijn op zoek naar een vrijwillige bingomeester/juffrouw (bij voorkeur een groepje vrijwilligers) die de bingo wil draaien, voor een goed verloop van deze middag wil zorgen en de inkoop van de prijzen wil doen. U heeft affiniteit met de doelgroep dementerende en somatische ouderen. U bent geduldig en beschikt over goede communicatieve eigenschappen.

Gezocht: ZANGMEESTER/JUFFROUW voor de wekelijkse zangochtend 
Wanneer:            Donderdag van 10.15 - 11.45 uur 
Frequentie:         Wekelijks
Interesse:           neem contact op met Marian Zweers (vrijwilligerscoördinator)
                           via m.zweers@waalboog.nl of 024-3228264 | 06-48505740

De zangochtend wordt gehouden op Woonzorgcentrum Nijevelt. De zangochtend is een geliefde activiteit waar gezelligheid en het samen zingen centraal staan. Aan de zangochtend neemt een wisselend aantal deelnemers deel, variërend tussen de 30 tot +/- 60 deelnemers.

Wij zoeken een vrijwillige zangmeester/juffrouw, bij voorkeur een aantal vrijwilligers (klein groepje), die deze activiteit kunnen begeleiden. De werkzaamheden bestaan uit het gastvrij ontvangen van de bewoners en het begeleiden van de zangactiviteit. Het gaat om het gezamenlijk zingen van Nederlandstalige liedjes die een warme herinnering oproepen bij de doelgroep. Hierbij maakt u gebruik van een zangboek en digitale muzikale ondersteuning. Daarnaast is het fijn om samen te zingen en is er tijd voor een kop koffie, een lolletje en praatje. De zangochtend wordt reeds begeleid door een vaste groep vrijwilligers, die helpen met het halen/brengen van bewoners, koffie schenken en ondersteunende werkzaamheden. U moet capabel zijn een vrij grote groep te leiden door structuur te bieden in de activiteit. U heeft affiniteit met de doelgroep dementerende ouderen, somatische bewoners of ouderen met een verstandelijke beperking. U bent geduldig en beschikt over goede communicatieve eigenschappen.

Gezocht: MUZIEKLIEFHEBBER voor begeleiding van muziekconcerten
Wanneer:            Wisselend ochtend - middag - (begin van de) avond  
Frequentie:         2 x per maand 
Interesse:            neem contact op met Marian Zweers (vrijwilligerscoördinator) 
                            via m.zweers@waalboog.nl of 024-3228264 | 06-48505740

Voor locatie Joachim en Anna zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger, die de geprogrammeerde muziekconcerten tijdens het UIT-programma wil begeleiden. In de kapel organiseren wij regelmatig concerten georganiseerd, variërend van een licht klassiek concert tot een meezingconcert. Het staat de bewoners vrij om een concert te bezoeken en het aantal deelnemers varieert dan ook tussen de 20 tot +/- 100 deelnemers.

Wij zoeken een vrijwillige muziekliefhebber, bij voorkeur een aantal vrijwilligers (klein groepje), die deze activiteit kan begeleiden. De werkzaamheden bestaan uit het gastvrij ontvangen van de artiesten, het aanbieden van een drankje (in de hal) en het hen wegwijs maken binnen onze locatie. Daarnaast vervult u een centrale rol in het ontvangen en begeleiden van de bewoners naar hun plaats. De muziekconcerten worden reeds begeleid door een vaste groep vrijwilligers, die helpen met het halen/brengen van bewoners en ondersteunende werkzaamheden. U heeft affiniteit met de doelgroep. U bent geduldig en beschikt over goede organisatorische en communicatieve eigenschappen. 

Gezocht: DANSTALENT van de maandelijkse dansochtend 
Wanneer:            Donderdag van 10.15 - 11.45 uur
Frequentie:          1x per maand 
Interesse:            neem contact op met Marian Zweers (vrijwilligerscoördinator) 
                            via m.zweers@waalboog.nl of 024-3228264 | 06-48505740

Voor locatie Joachim en Anna zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger, die de maandelijkse dansochtend wil begeleiden. Het staat de bewoners vrij om deel te nemen aan deze dansactiviteit. Deze, vrij rustige, dansochtend wordt speciaal georganiseerd voor bewoners die een dansje willen maken op bekende dansmuziek van vroeger. De muziek wordt begeleid door een vaste muzikant. Daarnaast is er tijd voor een kop koffie en een praatje.

Wij zoeken een vrijwillige dansliefhebber, bij voorkeur een aantal vrijwilligers (klein groepje), die deze activiteit zou willen begeleiden. De werkzaamheden bestaan uit het gastvrij ontvangen en begeleiden van de (vaste) muzikanten, de bewoners en hun begeleiders. Sommige bewoners kunnen dansen en anderen genieten er van om te kijken. U maakt een praatje met de bewoners en drinkt samen een kopje koffie. Dit allemaal in overleg met de medewerkers. De vrijwilligers van de bar verzorgen en begeleiden de catering, maar een helpende/coördinerende hand hierin is altijd welkom. U heeft affiniteit met de doelgroep dementerende ouderen of ouderen met een somatische problematiek. U moet goed kunnen luisteren en heeft oog voor hoe het gaat met de oudere tijdens het dansen. U bent geduldig en beschikt over goede communicatieve eigenschappen. 

Gezocht: BARMAN/VROUW voor maandelijkse Caféavond
Wanneer:            Dinsdag van 18.30 - 20.30 uur 
Frequentie:         1x per maand 
Interesse:            neem contact op met Marian Zweers (vrijwilligerscoördinator) 
                            via m.zweers@waalboog.nl of 024-3228264 | 06-48505740

Voor locatie Joachim en Anna zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger, die de maandelijkse café avond wil begeleiden. Het staat de bewoners vrij om deel te nemen aan deze gezellige avond. Wij zoeken een vrijwillige begeleid(st)er, bij voorkeur een aantal vrijwilligers (klein groepje), die deze activiteit wil begeleiden. De werkzaamheden bestaan uit het gastvrij ontvangen en begeleiden van de (vaste) muzikanten, de bewoners en hun begeleiders. De bewoners kunnen tijdens de café avond genieten van de muziek waarop zij ook een dansje kunnen maken. Daarnaast wordt er met elkaar gepraat en een spelletje gespeeld. De vrijwilligers van de bar verzorgen en begeleiden de catering, maar een helpende/coördinerende hand hierin is altijd welkom (bijv. helpen met (tussendoor) koffie (bij)schenken). U vindt het leuk om mensen te ontvangen en het hen naar de zin te maken. U moet goed kunnen luisteren en hebt oog voor hoe het gaat met de oudere tijdens de activiteit. U bent geduldig en beschikt over goede communicatieve eigenschappen. 

Vrijwilligers vervoer cliënten dagbehandeling 
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die met eigen vervoer of met De Waalboog-bus cliënten willen vervoeren van en naar de dagbehandeling. Houdt u van autorijden en vindt u het gezellig om passagiers te hebben? Meldt u dan als chauffeur aan!! Klik voor de volledige beschrijving op www.waalboog.nl/vacatures/vrijwillige-chauffeurs 

Begeleidingsvrijwilliger bewoners Joachim en Anna
Wij zoeken vrijwilligers die bewoners willen begeleiden van de afdeling naar bijvoorbeeld de kapper, fysiotherapeut of pedicure. 
Wanneer:            Maandag dinsdag en/of woensdag van 9.30-12.30 uur 
Frequentie:         Wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Zwembegeleiders
Voor bewoners en mensen uit de regio met Niet aangeboden hersenletsel (NAH) die graag willen zwemmen, zijn wij op zoek naar enthousiaste begeleiders. U begeleidt één bewoner bij het zwemmen en indien nodig helpt u bij het aan/uitkleden. U gaat samen met 20 andere zwemmers en hun vrijwilligers naar het Erica Terpstra Sportfondsenbad, waar het bad speciaal is afgehuurd en onder supervisie staat van een beroepskracht. Lees hier de folder. 


  Wanneer:    Dinsdag of donderdag       van 10.00 - 13.00 uur
  Frequentie:  Wekelijks
  Solliciteer:   m.zweers@waalboog.nl 

 

 Locatie Joachim en Anna

Gastvrouw Joachim en Anna
Staat u graag voor een ander klaar?  Vindt u het fijn andere mensen te steunen en bij te staan? Bent u op zoek naar een zinvolle vrije tijds besteding? Dan zijn wij op zoek naar u!
Voor enkele afdelingen van verpleeghuis Joachim en Anna zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die de rol van gastvrouw of gastheer op zich willen nemen.  U zorgt voor wat extra aandacht voor de bewoners en bezoekers, brengt wat extra sfeer op de afdeling, zorgt voor koffie en thee, verzorgt en begeleidt de maaltijden, ontvangt familie en vrienden van cliënten en verricht licht huishoudelijk werk.

Wij zoeken vrijwilligers voor hospice de Linde, de naastgelegen afdeling Eik voor herstelzorg en afdeling Kastanje waar mensen verblijven bij wie lichamelijke beperkingen op de voorgrond staan. In het hospice bieden we palliatieve terminale zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven. 

         Wanneer:             in overleg 
         Frequentie:          In overleg 
         Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilligers locaties Bosweg 
We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor de locatie Bosweg, waar jonge mensen met dementie wonen. Wij zoeken enthousiaste mensen die willen wandelen, fietsen, zwemmen, spelletje spelen met de bewoners. Ook zoeken we mensen die een handje willen helpen in de keuken en in de tuin. 
Wanneer:             in overleg
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Kookvrijwilliger Bosweg C
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die op de afdeling pannekoeken komt bakken. Mag uiteraard zelf ook een pannenkoek eten, maar er zal niet samen met bewoners worden gebakken. 
Wanneer:             16.30 - 18.00 uur
Frequentie:          1x per 2 weken
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekvrijwilligers Bosweg B
Wij zoeken vrijwilligers voor twee bewoners van de Bosweg B.Wij zoeken voor deze bewoners vrijwilligers die het leuk vinden om buiten te wandelen, een bezoek te brengen aan de kapel of dierenweide en wat te gaan drinken in de centale hal van Joachim en Anna. 
Wanneer:             in overleg
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Beweegmaatjes gezocht
Hou je van bewegen en wil je daar een ander ook een plezier mee doen? We zoeken begeleiders voor de groepsgym op ma/di/do/vrij middag. Houd je meer van buiten zijn en ben je een vroege vogel dan kun je samen mee wandelen.
Wanneer:             in overleg
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Fietsmaatje
Fietsmaatje gezocht voor een 66 jarige man die graag met zijn driewieler erop uit trekt maar daar begeleiding bij nodig heeft.
Wanneer:             flexibel, behalve de dinsdagmiddag
Frequentie:          1 x per week
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Begeleider UIT- programma
Bewoners van de Sering (somatiek) gaan graag naar centrale activiteiten en zoeken iemand om hen (met rolstoel of bed) te begeleiden naar het UIT- programma dat vermeld staat in het cliëntenblad 'Bij de koffie'. Bent u/je goed mobiel en maakt u/je makkelijk contact? Dan zijn wij op zoek naar u/jou.
Wanneer:             flexibel
Frequentie:          minimaal 2 x per maand
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Kookvrijwilliger
Heeft u zin en tijd om 1 x per week eieren te bakken? U maakt er veel bewoners van de afdeling Sering (somatiek) blij mee.
Wanneer:            17.00-18.30 uur
Frequentie:         1 x per week
Solliciteer:          m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger voor kostertaken
Het team geestelijke verzorging van De Waalboog is op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning bieden t.b.v. kapeldiensten (vieringen of uitvaarten). Klik hier voor de volledige vacature.

Afdelingsvrijwilliger
Voor diverse afdelingen zijn we op zoek naar iemand die samen met bewoners activiteiten wilt bezoeken.
Wanneer:             flexibel
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger voor ondersteuning activiteiten
Op Bosweg D (woonomgeving voor jonge mensen met dementie) willen bewoners graag naar de avondactiviteiten in de hal van Joachim en Anna. Wij zoeken een vrijwilliger die naast een verzorgende bewoners kan begeleiden naar deze avondactiviteiten. U krijgt begeleiding en ondersteuning in omgang met de doelgroep. 
Wanneer:             flexibel
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekmaatje 
Voor een cliënt op locatie Bosweg (jonge mensen met dementie) zijn wij op zoek naar een maatje die het leuk vindt om met de cliënt te gaan fietsen, wandelen en/of biljarten. U krijgt begeleiding in de omgang met deze doelgroep. 
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekmaatje bewoner afdeling Pimpelmees
Voor een cliënt op afdeling Pimpelmees zijn we op zoek naar een maatje. Bewoner houdt van klassieke muziek en wandelen in de tuin. 
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Klusvrijwilliger
Voor de dagbehandeling de Boog (jonge mensen met dementie) zoeken wij een enthousiaste klusvrijwilliger. U hebt kennis van techniek, gereedschappen en materialen, ben geduldig en sociaal. Werkzaamheden die gedaan worden: werken met hout, mozaïek, opknappen van meubels of fietsen. 
Wanneer:             9.00 - 12.00 uur of in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekmaatje
Wij zoeken een vrijwilliger die wekelijks bij een bewoonster op bezoek wilt komen. Wij zoeken iemand die graag met een bewoonster klassieke muziek wil luisteren of een wandeling wil maken. Mevrouw zit in een rolstoel. U bent geduldig en u hebt affiniteit met de doelgroep. 
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Maaltijdbegeleider (dagbehandeling dementerende ouderen)
Voor dagbehandeling de Villandry (ouderen met dementie) zoeken we een maaltijdbegeleider. U verricht licht huishoudelijk werk, en zorgt voor sfeer en gezelligheid tijdens de maaltijd. U bent geduldig en hebt affiniteit met de doelgroep.
Wanneer:             11.30 - 14.00 uur 
Frequentie:          dagelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Maaltijdbegeleider (afdeling somatische bewoners)
Wij zoeken een begeleider die op een somatische afdeling één of meerdere bewoners kan helpen bij de maaltijd in het restaurant. U gaat samen met een klein groepje bewoners eten in het restaurant. U helpt de bewoner bij het eten en u biedt gezelschap. 
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Tuinvrijwilliger
Villa Villandry is een dagbehandeling voor thuiswonende ouderen met dementie. Voor de dagbesteding zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen met bezoekers in de tuin willen werken.
Wanneer:             bij voorkeur maandag, dinsdag of donderdag  
Frequentie:          minimaal 1x per week
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger bloemschikken
Het Cultureel Bureau is voor uitbreiding van activiteiten op zoek naar een vrijwilligers die kunnen bloemschikken. Vindt u het leuk om dit samen te doen met cliënten van Joachim en Anna  en hen de gelegenheid te geven om een eigen bloemstukje te maken? Dan bent u van harte welkom.
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Wandelmaatje
Voor de wandelclub van 4 km zijn we op zoek naar een begeleider voor een bewoonster van Joachim en Anna. U bent geduldig en hebt affiniteit met de doelgroep. U haalt de bewoonster op de afdeling en gaat samen naar de wandelclub. Na afloop brengt u de bewoonster weer terug naar de afdeling en u doet een kort verslag over hoe het verlopen is. 
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Muzikale vrijwilliger
Muzikanten gezocht die met subtiele muziek bewoners willen bezoeken die aan bed gebonden zijn en de sfeer en stemming kunnen aanvoelen.
Wanneer:             bij voorkeur maandagmiddag
Frequentie:          2x per maand
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger zondagmiddagsallon
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om de zondagmiddag gezamelijk en gezellig met bewoners van Joachim en Anna door te brengen. In overleg met de dagbestedingscoach kijkt men wat er die middag gedaan wordt onder het genot van een kopje koffie of thee.
Wanneer:             zondagmiddag
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger bowlen
Wij zoeken een enthousiaste vrijwillige begeleider die het leuk vindt om een keer in de twee weken met cliënten te gaan bowlen in Bowlingcentrum Olround (Nijmegen). 
Wanneer:             dinsdag 14.00 - 16.00 uur
Frequentie:          1x per twee weken
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger schildersclub
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden bij de schildersclub op donderdagochtend van 10.00 - 12.00 uur. U heeft passie voor schilderen. Enige ervaring in het omgaan met ouderen met dementie is gewenst.
Wanneer:             dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Waakvrijwilliger
Vanuit de dienst Geestelijke verzorging is op zoek naar een waakvrijwilliger voor de waakgroep. Het team wordt begeleid door een geestelijk verzorger en in overleg ingezet op diverse tijden en diverse afdelingen/locaties.
Solliciteer:   m.zweers@waalboog.nl 

Locatie Nijevelt

Bezoek / wandelvrijwilliger voor bewoner Orchidee
Mevrouw  woont op afdeling Orchidee en is een vrolijke dame die graag onder de mensen is, graag praat en het fijn vindt om samen buiten te gaan wandelen. Mevrouw is zeer muzikaal ingesteld, zingt graag en luistert graag naar Duitstalige schlager muziek. Zij is dol op kleine honden. Wij zoeken een vrijwilliger die met haar wil wandelen, een praatje wil maken en/of spelletje wil doen. Vrijwilliger is bekend met dementie. 
Solliciteer:   m.zweers@waalboog.nl 

Muziekvrijwilliger
Wij zoeken een vrijwilliger die af en toe live klassieke muziek kan komen maken. Bij voorkeur speelt hij/zij een snaarinstrument of harp. 
Wanneer:             in overleg
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger individuele begeleiding
Voor een bewoonster op kleinschalige woning (PG) Akkerwinde, zijn we op zoek naar een vrijwilliger die met mevrouw samen wil wandelen, een praatje wil maken etc. Mevrouw kan door te veel prikkels niet deelnemen aan grootschalige activiteiten.  Mevrouw houdt van aandacht en gezelligheid. 
Wanneer:             in overleg
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

 

 

Vrijwilliger begeleiding activiteiten
Wij zoeken een vrijwilliger die op maandag- en donderdagmiddag bewoners naar de soosactiviteiten wil begeleiden. 
Wanneer:             maandag- en donderdagmiddag 
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger afdeling Orchidee
Op afdeling Orchidee zijn we op zoek naar een rustig, stabiele man of vrouw  die als vrijwilliger aan de slag wil op onze PG afdeling. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met enige ervaring in de omgang met ouderen met dementie. Iemand die zich makkelijk kan aanpassen en omschakelen in hectische situaties, in staat is zelfstandig met `n klein groepje bewoners te sjoelen, `n spelletje te doen, `n praatje met ze kan maken,  met een bewoner te gaan wandelen en bewoners kan begeleiden naar centrale activiteiten. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die de Nederlandse taal goed beheerst en  open staat in de samenwerking met andere vrijwilligers.  
Wanneer:             dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekmaatje
Heeft u /heb jij een uurtje per week over en wilt u wat voor een ander betekenen? Er zijn nog veel bewoners op de locatie Nijevelt die het fijn vinden om een praatje te maken, naar buiten te gaan of samen een kop koffie te drinken.
Wanneer:             flexibel
Frequentie:          1 x per week
Solliciteer:            m.zweers@waalboog.nl

Wandelvrijwilliger
U gaat wandelen rondom Nijevelt, maakt twee rondjes met verschillende bewoners .Tussendoor wordt er gezamenlijk koffie gedronken. U moet in staat zijn een rolstoel te kunnen duwen.
Wanneer:             dinsdag 13.30 - 16.30 uur
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

We zoeken ook 
individuele wandelvrijwilligers, hebt u een uurtje over per week dan bent u van harte welkom om met iemand te gaan wandelen. U kunt zelf in overleg met de bewoner/begeleider plannen wanneer u dit wilt gaan doen. U moet een rolstoel kunnen duwen hiervoor en zelfstandig kunnen werken. 

Vrijwilliger voor zwemmen en boodschappen
Wij zoeken een i
ndividuele vrijwilliger voor zwemmen en boodschappen doen voor een bewoonster die in een rolstoel zit maar nog graag zelf boodschappen doet.
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekvrijwilligster
Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om in het weekend een bewoner te bezoeken.   
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Mannelijke bezoekvrijwilliger
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met verstand van fotografie die ook met een bewoner kan wandelen
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Begeleider activiteiten
U begeleidt samen met andere vrijwilligers bewoners van Kleinschalig Wonen naar activiteiten in de centrale sociëteit. U hebt affiniteit met de doelgroep, bent flexibel en kunt goed samenwerken.
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl 

Vrijwilliger welzijnsactiviteiten
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die kan ondersteunen tijdens de activiteiten. U helpt mee met het inrichten van de zaal, koffie/thee inschenken, helpen bij het opruimen. U bent klantvriendelijk, flexibel en kunt samenwerken met vrijwilligers en beroepskrachten.
Wanneer:             maandag-, donderdagmiddag
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Ontbijtbegeleiders
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die bewoners helpen bij het ontbijten. U helpt in de huiskamer, ontvangt de bewoners, draagt zorg voor het tafeldekken, koffie en thee zetten, brengt sfeer en gezelligheid in de huiskamer. U hebt affiniteit met de doelgroep ouderen met dementie. 
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekmaatje
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor een bewoner van Kleinschalig wonen. De heer hecht belang aan het voeren van een goed gesprek.
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoek/wandelmaatje
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor een bewoner van Nijevelt die graag vertelt over de geschiedenis van Nijmegen. 
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Wandelvrijwilliger
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met bewoners te gaan wandelen. U hebt enige ervaring in het omgaan met mensen met dementie.
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Vrijwilliger bingo 
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk om eens per maand de bingo te begeleiden. U hebt enige ervaring in het omgaan met mensen met dementie.
Wanneer:             donderdagmiddag
Frequentie:          maandelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Tuinvrijwilliger
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met groene vingers die het leuk vindt om in de tuin van Nijevelt te helpen met allerlei tuinwerkzaamheden.
Wanneer:             donderdagmiddag
Frequentie:          maandelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Locatie De Honinghoeve

Vrijwilliger transport maaltijden
Sinds 1 januari brengt de kok van De Honinghoeve dagelijks warme maaltijden naar het St. Jozefklooster. Wij zoeken een vrijwilliger die deze kok kan helpen en eventueel ook auto kan rijden. De maaltijden worden zeven dagen per week bezorgd. De vrijwilliger assisteert bij het klaarzetten en en in- en uitladen van de warme maaltijden en bijbehorende benodigdheden.
Wanneer:             dagelijks
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Muziekvrijwilliger
Wij zoeken een vrijwilliger die samen met een bewoner blokfluit of orgel kan spelen. Deze bewoner is dementerend maar kan zichzelf nog goed duidelijk maken. 
Wanneer:             in overleg
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Bezoekvrijwilligers
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om bewoners te bezoeken. U gaat samen een kopje koffie drinken in het restaurant en/of maakt een wandeling. U hebt enige ervaring in het omgaan met mensen met dementie.
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Huiskamerbegeleider
Voor de Honinghoeve - kleinschalig wonen zijn we op zoek naar een huiskamerbegeleider. U zorgt voor sfeer en gezelligheid in de huiskamer en verricht licht huishoudelijk werk. U hebt aandacht voor de bewoners. U hebt affiniteit met de doelgroep dementerenden.
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl 

Kookvrijwilligers
Op locatie De Honinghoeve zoeken wij kookvrijwilligers. U vindt het leuk om te koken. U hebt affiniteit met ouderen en kunt mensen bij het gebeuren betrekken en enthousiast maken.
Wanneer:             in overleg van 16.00 - 19.00 uur
Frequentie:          minimaal 1x per week 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Ontbijtvrijwilligers
Bent u een vroege vogel en wilt u de bewoners een fijne start bezorgen, meldt u dan aan als ontbijtbegeleider. U helpt in de huiskamer/ontmoetingsruimte, draagt zorg voor het tafeldekken, koffie en thee zetten en brengt sfeer en gezelligheid in de huiskamer. U hebt affiniteit met de doelgroep ouderen met dementie. 
Wanneer:             8.30 - 10.00 uur
Frequentie:          minimaal 1x per week 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Kerkbegeleider
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die bewoners willen begeleiden naar de kerkdienst in de Goede Herder Kerk. Deze kerk is via een gang van de Honinghoeve naar de kerk te bereiken. Na afloop kunt u gezamenlijk koffie drinken in de brasserie van De Honinghoeve.
Wanneer:             zondag 10.00 - 12.00 uur
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

(avond)Maaltijdbegeleiders
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die kunnen ondersteunen tijdens de warme maaltijd. U helpt bij het koken, draagt zorg voor het tafeldekken en brengt sfeer en gezelligheid in de huiskamer. U hebt affiniteit met de doelgroep ouderen met dementie.
Wanneer:             16.00 - 18.30 uur
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Activiteitenassistent
U draagt zorg voor halen en brengen van bewoners naar het activiteitenprogramma. U begeleidt bewoners tijdens de activiteit en maakt er een gezellige middag van.
Wanneer:             dinsdag en donderdag van 14.00 - 17.00 uur (incidenteel in het weekend) 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Wandelmaatje
Wij zoeken een vrijwilliger die graag met een bewoners willen gaan wandelen. Sommige bewoners zitten in een rolstoel.  
Wanneer:             in overleg 
Frequentie:          in overleg 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Locatie St. Jozefklooster

Zwemvrijwilliger
Wij zoeken een vrijwilliger in het bezit van een auto om samen met een bewoonster te gaan zwemmen op dinsdagochtend.
Wanneer:             dinsdagochtend
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Gastvrouw / gastheer
U werkt in de ontvangstzaal van 10:30 uur tot 12:30 uur als gastvrouw/ heer. U zorgt voor de koffie/thee, fris en eventuele verkoop van versnaperingen denk aan koeken, chocolade, verkoop kaarten en eventueel kleine cadeautjes. U zorgt voor een goede sfeer en gezelligheid.
Wanneer:             maandag t/m vrijdag
Frequentie:          dagelijks (in overleg) 
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

Ondersteuning activiteiten
Wij zoeken verschillende vrijwilligers die o.a. kunnen ondersteunen bij activiteiten.
Wanneer:             in overleg, afhankelijk van het activiteitenprogramma 
Frequentie:          wekelijks
Solliciteer:           m.zweers@waalboog.nl

 Nieuws

Optreden 30 juni 'Muziek in Beeld' in De Honinghoeve vervalt

Op vrijdag 30 juni (15.00 - 16.30 uur) zal de geplande activiteit in de Brasserie 'Muziek in Beel...

Lees meer >


3 oktober: Waalboog-LUX-congres Dementie

Dementie is één van de grootste maatschappelijke problemen van dit moment. Het...

Lees meer >